Inspiratie

Een tuin om in te ontspannen

De wereld gaat sneller en sneller en thuis is de plek waar we dan tot rust komen. Binnen, maar het liefst ook buiten! Nu heeft niet iedereen een grote tuin, maar ook al heb je een kleine tuin, het gaat er vooral om hoe je deze inricht.

Japanse ZEN tuinen

In Japan worden ze veel aangelegd. De zogeheten ZEN tuinen. In deze video wordt uitgelegd hoe je een ZEN tuin kunt maken:

Je zou bij een Japanse ZEN tuin misschien veel groen verwachten, maar dat is niet het geval! Een Japanse ZEN tuin is minimalistisch en bevat vooral veel stenen. Ze worden dan ook wel Japanse steen tuinen genoemd. De tuinen zijn heel sereen en werden vroeger door Boeddhistische monniken gebruikt om in te mediteren. Realiseer je eigen tuin om in te ontspannen. Zet een fijne geleide meditatie of een lekker Zen muziekje en relax.

Vier idee├źn om je tuin relaxed te maken

Een ZEN tuin moet dan wel net je smaak zijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon je bestaande tuin eenvoudig aanpassen zodat deze meer relaxed wordt. Met de volgende elementen maak je eenvoudig je tuin meer ontspannen:

ZITZAKKEN: Plaats her en der een zitzak in de tuin. Heerlijk om te relaxen. Pas wel op met regen en vocht. Zorg dat je een ruimte hebt waar je ze regen en vocht vrij kunt opbergen.

VUURPLEK: Hoe ontspannen kan het wel niet zijn bij het staren in een eigen gemaakt vuurtje. Maak bijvoorbeeld een mooie cirkel met stenen, vul deze met wat hout en genieten maar. Let uiteraard op je veiligheid en zet altijd een emmer met water in de buurt om te kunnen blussen. Een buitenkachel kan overigens ook net zo ontspannen zijn.

HANGMAT: Hang tussen twee bomen een hangmat. Of als je geen bomen hebt, zijn er ook kant en klare systemen om je hangmat in te hangen.

REGENTON: Hoe rustgevend is het wel niet om je plantjes te verzorgen. Plaats een regenton, pak een gieter en doe het met aandacht.