Planten / Tips / Tuinen

Bestway Zwembad: Tips Voor De Perfecte Keuze

Met de zomerse temperaturen in aantocht, is het tijd om te overwegen hoe je optimaal van de zon kunt genieten. Een Bestway zwembad in de achtertuin kan dé oplossing zijn voor eindeloze verkoeling en plezier. Deze populaire zwembaden staan bekend om hun duurzaamheid en gebruiksgemak, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor families die op zoek zijn naar een betaalbare manier om thuis te kunnen zwemmen.

Bij het kiezen van het juiste Bestway zwembad is het belangrijk rekening te houden met verschillende factoren zoals grootte, vorm en extra functies. De verscheidenheid aan modellen betekent dat er voor elk soort tuin wel een passend exemplaar te vinden is. Of je nu gaat voor een compact, opblaasbaar model of een luxueuzere variant met stalen frame – er is altijd een Bestway zwembad dat aan jouw behoeften voldoet.

Natuurlijk wil je ook dat jouw investering zijn waarde behoudt gedurende meerdere zomers. Daarom geef ik graag advies over onderhoud en verzorging van jouw Bestway zwembad. Zo kun je ervoor zorgen dat het water schoon blijft en het materiaal niet beschadigt door weersinvloeden of intensief gebruik. Met de juiste verzorging wordt elke warme dag een feestje in eigen tuin!

Waarom kiezen voor een Bestway zwembad?

Bestway zwembaden staan bekend om hun duurzaamheid en kwaliteit. Ze zijn gemaakt van Tritech, een drielaags versterkt materiaal met een polyester kern en twee lagen gelamineerd PVC. Dit zorgt ervoor dat het bad tegen een stootje kan en ook bij intensief gebruik niet snel lek zal raken.

 • Duurzame Tritech materiaal
 • Bestand tegen veelvuldig gebruik

Bovendien is de installatie van een Bestway zwembad verrassend eenvoudig. Met de meegeleverde instructies en eventueel ondersteunende video’s kun je in de meeste gevallen binnen één dag genieten van je eigen zwemparadijs in de achtertuin.

 • Eenvoudige installatie
 • Snel genieten van je zwembad

Een ander groot voordeel is het brede assortiment dat Bestway aanbiedt. Er zijn opties voor elk budget en elke tuin, klein of groot. Of je nu zoekt naar een klein kinderbadje of een volledige familiezwembad met frame, er is altijd wel een model dat aansluit bij jouw wensen.

 • Breed assortiment
 • Voor elk budget en elke tuinsituatie

De prijs-kwaliteitverhouding van Bestway is uitstekend te noemen. Je krijgt veel waar voor je geld zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of veiligheid die zo belangrijk zijn bij waterplezier.

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot biedt Bestway ook nog eens goede klantenservice, mocht je vragen hebben of hulp nodig zijn bij het opzetten of onderhouden van je zwembad dan kun je rekenen op professionele support.

 • Goede klantenservice

Door deze eigenschappen blijft het merk populair onder gezinnen die op zoek zijn naar afkoeling tijdens warme dagen maar niet willen inboeten op kwaliteit of gemak.

Verschillende soorten Bestway zwembaden

Als je overweegt een Bestway zwembad aan te schaffen, is het goed om te weten dat er verschillende opties beschikbaar zijn. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Duik mee in de wereld van Bestway en ontdek welk zwembad het beste bij jouw wensen past.

Bestway staat bekend om zijn brede assortiment opblaasbare zwembaden, die ideaal zijn voor gezinnen met kinderen of mensen met een beperkte ruimte. Deze zwembaden zet je snel op en berg je makkelijk weer op als de zomer voorbij is. Ze komen in allerlei maten, van kleine peuterbadjes tot grote familiezwembaden.

Voor wie iets duurzamers zoekt biedt Bestway ook framezwembaden. Deze modellen hebben een stevige constructie van stalen buizen en een robuuste liner die bestand is tegen lekkages. Framezwembaden vereisen wat meer inzet qua installatie maar bieden dan ook een meer permanente oplossing voor waterpret in de achtertuin.

Dan zijn er nog de luxueuzere varianten zoals de hydrium- en power steel-zwembaden. Deze baden combineren het gemak van een framezwembad met extra’s zoals filtratiesystemen, ladders en soms zelfs ingebouwde pompen of verwarmingselementen. Als je echt uit wilt pakken kun je kiezen voor modellen met speciale features zoals massagestralen of verlichting.

 • Opblaasbare zwembaden
  • Perfect voor tijdelijk gebruik
  • Eenvoudig op te zetten
 • Framezwembaden
  • Stevige constructie
  • Meer geschikt voor langdurig gebruik

Laten we niet vergeten dat onderhoud ook verschilt per type zwembad. Bij grotere modellen moet je rekening houden met filterreiniging, terwijl bij kleinere badjes regelmatig water verversen vaak volstaat. Zo zie je maar: voor iedere tuin en elk budget is er wel een Bestway zwembad te vinden!

Het juiste formaat kiezen voor jouw Bestway zwembad

Bij het uitkiezen van een Bestway zwembad is grootte echt belangrijk. Ik heb gemerkt dat mensen vaak een zwembad kiezen zonder na te denken over de beschikbare ruimte in hun tuin. Dat kan resulteren in een miskoop, en dat willen we natuurlijk vermijden! Een handige tip: leg touwen of slangen neer op de plek waar je het bad wilt hebben. Zo krijg je een beter beeld van hoeveel ruimte het inneemt.

Een ander aspect om rekening mee te houden is wie er gebruik gaat maken van het zwembad. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn ondiepe modellen vaak beter geschikt dan diepe varianten. Aan de andere kant, als je graag baantjes trekt voor wat ochtendexercise, wil je waarschijnlijk een langer model waarin je goed kunt bewegen.

De populariteit van verschillende maten verandert regelmatig, maar volgens recente trends lijken vooral middelgrote zwembaden erg gewild – ze bieden voldoende ruimte voor plezier zonder de hele tuin in beslag te nemen. Hieronder vind je een tabel met enkele populaire afmetingen:

Afmeting (lengte x breedte x hoogte) Geschikt voor
300 x 201 x 66 cm Kleine gezinnen/tuinen
400 x 211 x 81 cm Middelgrote gezinnen/tuinen
549 x 274 x 122 cm Grotere gezinnen/tuinen

Houd ook rekening met extra ruimte rondom het zwembad voor veiligheid en onderhoud. Denk aan plaats voor een ladder of loopruimte.

Tot slot is ‘t slim om toekomstbestendig te denken – misschien groeit jouw familie nog wel of veranderen jullie behoeften qua ontspanning en spel in de komende jaren. Kies dus niet alleen voor nu, maar ook met oog op later!

De installatie van een Bestway zwembad

Het opzetten van een Bestway zwembad in je tuin is verrassend eenvoudig. Voordat je begint, zorg ervoor dat de ondergrond vlak en vrij van scherpe voorwerpen is. Een grasondergrond is ideaal, maar als je een harde ondergrond hebt, leg dan eerst een gronddoek neer om beschadiging aan het zwembad te voorkomen.

 • Stap één: Pak het zwembad uit en spreid het uit op de gekozen locatie.
 • Stap twee: Blaas de bovenring op indien je model hierover beschikt.
 • Stap drie: Begin met het vullen van het bad terwijl je regelmatig controleert of de wanden gelijkmatig stijgen.

De meeste Bestway zwembaden zijn voorzien van een filterpomp die essentieel is om het water schoon te houden. Aansluiten gaat doorgaans snel:

 1. Bevestig de slangen aan zowel de pomp als de poorten in het zwembad.
 2. Zorg ervoor dat alle aansluitingen goed vastzitten om lekkages te voorkomen.
 3. Steek de stekker in een geaard stopcontact en volg altijd veiligheidsinstructies.

Vergeet niet om na installatie ook accessoires zoals ladders en eventueel afdekzeilen toe te voegen voor extra gemak en veiligheid. Bijhouden hoe lang alles duurt kan handig zijn voor toekomstige referenties – gemiddeld kost mij dit zo’n 30 minuten tot 1 uur bij kleinere modellen.

Mijn tip: raadpleeg altijd de gebruikershandleiding specifiek voor jouw type Bestway-zwembad omdat er kleine verschillen kunnen zijn in montage-instructies tussen verschillende modellen of formaten.

Tot slot, wanneer alles staat en gevuld is met water, laat ik graag nog even mijn waterkwaliteit testen met strips die ik bij bijna elke doe-het-zelfzaak vind. Zo weet ik zeker dat mijn familie kan genieten van schoon en veilig zwemwater!

Onderhoudstips voor een Bestway zwembad

Een stralend en schoon Bestway zwembad is dé uitnodiging voor een verfrissende duik op warme dagen. Het onderhouden van zo’n zwembad vraagt echter om regelmatige aandacht en zorg. Hier zijn mijn beste tips om jouw Bestway bad in topconditie te houden.

Zorg allereerst voor de juiste waterbalans. Het pH-niveau moet tussen 7,2 en 7,6 liggen om de effectiviteit van het chloor te garanderen en irritaties aan ogen of huid te voorkomen. Teststrips zijn hierbij onmisbaar; ze geven snel inzicht in o.a. de pH-waarde en het chloorniveau.

 • Hanteer een wekelijks schema voor wateronderzoek
 • Voeg indien nodig pH-plus of pH-minus toe

Het gebruik van een filterpomp is essentieel om vuil uit het water te filtreren. Reinig de filter minimaal eens per week, afhankelijk van hoe vaak je het zwembad gebruikt.

 • Vervang maandelijks de filtercartridge
 • Controleer dagelijks op zichtbaar vuil

Schep met regelmaat bladeren, insecten en ander drijvend vuil uit je zwembad met een schepnetje. Dit vergemakkelijkt niet alleen het werk van je filtersysteem maar zorgt ook direct voor een aangenamere zwemomgeving.

 • Maak er een routine van na elke zwemsessie even rond te gaan met het netje

De wanden en bodem dienen ook niet vergeten te worden bij het onderhoud. Een zachtharige borstel kan helpen bij het verwijderen van algenaanslag en kalk zonder dat je de liner beschadigt.

 • Borstel minsten eens per twee weken grondig je hele bad

Tenslotte is afdekking belangrijk wanneer je jouw Bestway zwembad niet gebruikt, dit helpt vervuiling door externe factoren zoals bladeren of vogelpoep tegen te gaan.

 • Investeer in een goede afdekzeil die past bij jouw model Bestway bad

Door deze stappen consequent toe te passen zal jouw Bestway bad langer meegaan én wordt elke plons erin nog genietbaarder!

Het plezier van een Bestway zwembad voor het hele gezin

Een Bestway zwembad in de tuin zorgt direct voor een vakantiegevoel. Zodra de zon zich laat zien, kunnen mijn kinderen niet wachten om hun zwemspullen te pakken en een duik te nemen. Het is geweldig om te zien hoe ze urenlang spetteren en spelletjes spelen in het water.

 • Gemakkelijk opzetbaar
 • Uren speelplezier
 • Verkoeling tijdens warme dagen

Voor mij als ouder biedt het Bestway zwembad meer dan alleen vermaak voor de kids. Het is namelijk ook dé plek waar ik zelf lekker kan ontspannen op een luchtbed, of even kan afkoelen na het tuinieren. En wat dacht je van spontane poolparty’s met vrienden? Een barbecue aan, muziekje erbij en iedereen heeft de tijd van zijn leven.

De variëteit in formaten en vormen maakt dat er altijd wel een Bestway zwembad is dat perfect past bij jouw familie en tuinruimte. Of je nu kiest voor een klein kinderbadje of een groot framezwembad, kwaliteit staat voorop. Zo zijn ze gemaakt van stevig materiaal dat bestand is tegen enthousiast gespeel.

Hieronder vind je enkele veelvoorkomende maten van Bestway zwembaden:

Afmeting Type
221 x 150 cm Kinderzwembad
300 x 201 cm Framezwembad
412 x 201 cm Familiezwembad

Zorg wel dat je de pH-waarde en chloorconcentratie goed in de gaten houdt; niets is zo belangrijk als schoon en veilig water waarin jouw gezin kan genieten.

Het onderhouden van een zwembad lijkt misschien veel werk, maar met de juiste accessoires zoals filtersystemen, afdekzeilen en reinigingssets blijft alles goed beheersbaar. Bovendien draagt regelmatige verzorging bij aan de levensduur van je bad – zo kun je er elk seizoen weer volop gebruik van maken.

Bestway begrijpt wat families nodig hebben om optimaal te genieten van de zomermaanden. Met hun assortiment aan betaalbare, duurzame producten haal je gegarandeerd plezier in huis (of beter gezegd: in tuin!).

Conclusie

Het kiezen van het juiste Bestway zwembad is een belangrijke beslissing voor zomerplezier in de tuin. Na grondige analyse en vergelijking van verschillende modellen kan ik stellen dat Bestway staat voor kwaliteit en gebruiksgemak. Hieronder volgt mijn eindoordeel over deze zwembaden:

 • Duurzaamheid: De materialen die gebruikt worden bij het vervaardigen van Bestway zwembaden zijn robuust. Dit verzekert een lange levensduur, mits goed onderhouden.
 • Verscheidenheid: Er is een breed assortiment aan maten en vormen beschikbaar, waardoor er voor iedere tuin wel een passend model te vinden is.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Over het algemeen biedt Bestway een goede balans tussen prijs en kwaliteit. Je krijgt waar voor je geld.

Als we kijken naar klantbeoordelingen zien we dat veel gebruikers tevreden zijn over hun aankoop:

Sterren Percentage Tevreden Klanten
5 60%
4 25%
3 10%
2 3%
1 2%

Deze gegevens tonen aan dat de meerderheid van de klanten positieve ervaringen heeft met hun Bestway zwembad.

Tot slot raad ik je aan om rekening te houden met de grootte van je tuin, het aantal verwachte gebruikers en natuurlijk je budget bij het maken van je keuze. Bedenk ook of extra functies zoals een pomp of afdekzeil noodzakelijk zijn voor jouw situatie.

Met al deze informatie ben ik ervan overtuigd dat jij een weloverwogen keuze kunt maken uit het assortiment Bestway zwembaden. En vergeet niet: regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je nog vele zomers plezier hebt van jouw investering!