Tuinen

Een houtskoolbarbecue is een must voor in de tuin

Welke barbecue je moet kiezen hangt af van hoe en waarvoor je hem wilt gebruiken. Een houtskool barbecue is praktisch, gemakkelijk te verplaatsen en daarnaast uitermate geschikt voor een kleinere groep. Het aansteken van de gloeiende kolen zorgen voor het ultieme barbecue gevoel. Als we de echt liefhebbers moeten geloven, gaat er niets boven de smaak van het vlees op een houtskoolbarbecue.

Ga je voor gemak en heb je de ruimte in de tuin? Bij een gasbarbecue is het een kwestie van aan de kop draaien en binnen korte tijd kan het vlees op de barbecue gelegd worden. Je kunt de temperatuur makkelijk zelf regelen.

Wat is een houtskoolbarbecue?

Meestal zijn fans van barbecueën dat meestal ook van grillen op een houtskoolexemplaar. Niet alleen vanwege de authentieke beleving, maar ook door de specifieke, smoky smaak die met deze wijze van bereiding wordt ontwikkeld. En tuurlijk – grillen op een houtskool bbq duurt iets langer dan met bijvoorbeeld een gasvariant. Tijd die met name in beslag wordt genomen door de karakteristieke houtskolen of briketten, die simpelweg even nodig hebben om op gang te komen. Maar wie dat er voor over heeft, wordt ook wel getrakteerd op een uitstekende maaltijd. En dat is ook wat waard.

Wat zijn de voor- en nadelen van een houtskoolbarbecue?

Een van de grootste voordelen van het aanschaffen van een houtskool bbq is dat je volop keuze hebt. Ze komen in vele soorten en maten die allen hun eigen, unieke functies en kenmerken hebben, van kleine tafelformaten tot de inmiddels niet aan te slepen eggs. De producten zijn daarnaast het hele jaar door te gebruiken – zeker wanneer ze zijn voorzien van een deksel. Bovendien heb je een houtskool bbq vrij snel in elkaar gezet – als dat al nodig was.

Zijn er ook nog nadelen aan deze manier van barbecueën? Afhankelijk van hoe je tegen de situatie aankijkt – ja. Zoals gezegd heeft houtskool even de tijd nodig om op te warmen. Daarnaast is het, afhankelijk van wat voor exemplaar je in huis haalt of hebt, lastig om de temperatuur te reguleren en kan een houtskool bbq voor behoorlijk wat rookontwikkeling zorgen.